meronggeng pas exam.....

Assalamualaikum.....
entry kali nie aku nak cite pasal aktiviti meronggeng aku n the gang pas exam semalam......
kol 9 lebih jek kiteowg dh gerak g pusat karok(k-box ok bkn J-box)...huhuhu
tempah satu bilik n amik 30 lagu nak nyanyi.....
pergh mmg ilang la sore mase mlm smlm.....
baek hasan,kamarul,aku pijal wan apiz.....
sume layan karok......

dari lagu jiwang....tak jiwang...rock kapak.....patriotik n balik kampung pon d....
habis jek karok tu dlm kol 12.20 pagi....
kiteowg g makan lak kat restoran barra.....layan nasi goreng ayam barra...
makanan tu sedap sgt maklumla sbb orang blanje....
thankz la kat apiz sbb blanje yek.....

pas abes makan jek dlm kol 1 lebih....hafiz ajak lak g jalan2 pusing KL.....
oku tak kisah join jek sbb smlm hari last aku ngan die lepak...
die kan dh abes degree....aku lak d lagi satu sem....
mase g KL sume ade except kamarul jek yg tak d....

waktu dlm perjalanan tetibe hasan bg idea nak naek genting....
perrrggghh aku pon bantah la sbb dh malam kan.....
agpon bknnyer d pape kat genting tu mlm2....
tp disebabkan sokongan majority...aku except je la....
jalan nak g genting mmg mencabar GILERRR la....
tp aku respect kat hasan sbb dapat naek kat puncak die tu ngan jayanyer....

kat genting tu hasan bawak la jln2 tgk tmpat2 permainan...
aku baru 1st time kot smpai....tak la teruje sgt....
tp yg aku tak tahan bile turun jek dari kete perghhh angin sejuk die mmg menusuk smpai ke tulang la...
aku dh la pakai baju biase jek....mule2 mmg GIGIL gak la.....
tp dh lame2 rase dpt adapt....ok la....

dh puas tgk2 dlm kol 4 lbh kiteowg grak balik shah alam...
sbb waktu tu mmg waktu tido aku yg mmg berharge....so mate aku mmg tak leh tahan nak tutup...
dlm perjalanan balik aku tido jek...
ntah ape yg dak2 nie kutuk2 aku pon aku tak sedar....lantak la yg penting aku dpt tido...
smpai umah aku tido n bgn subuh n sampai skang nie(mase tgh tulis entry nie) aku tak tido ag....
ntah la mungkin excited kot ptg nie nak balik JB......tak sabar nak balik dh.....
JB here I comeeee.......

p/s:utk gambar2 nanti akan diupdate kemudian.......

Ape bezanya kita?????

Aku baru je abis bace nota untuk exam biomol esok.....
mase aku bace aku mmg tertarik la ngan satu pantun or ape ntah....
tp dalam bahasa inggeris la......



Best word from Bio molecular:
I wonder HOW??
I wonder WHY??
I'm 61% like a fly..

Now here's a shock,
that's sort of grouse!
We are 99% like a MOUSE!!!

It makes you stop,
It makes you think,
How similiar are to a CHIMP?!

best kan pantun or ape ntah kat atas nie......
nie sebenarnya berkaitan ngan subjek aku nie....
subjek biomol-kajian tentang benda2 hidup tapi utk level molekul la.....

kalo bace betol2 maksud yg tersirat tu adelah....
kite npunye DNA or Deoxyribonucleic acids nie nak dekat same la dengan haiwan2 tu.....
lalat....tikus.....chimp....
nak dekat same dah....tp kalo tgk betol2....
peratusan presamaan tu tak 100% kan????
sbb ape???sbb peratusan yg tak same tu la yang membezakan kite dengan mereka2 nie....
kalo tgk kat tikus tu...99% same dengan kite....
tp 1% yang tak same tu la yang bezakan kite ngan die....
Subhanallah....sungguh kecik perbezaan tapi besar maknenyer.....

Jadi kalo korang duk kat dpn cermin n tgk muke korang sendiri.....
jgn merendah diri sgt n pikir yg bukan2...hodoh la ape la.....
ingat sume orang memang berbeza......

Like My Mother Said To Me:"cantik tu bukan dtg dari luaran tp dari dalaman kite"....
kite patotnyer bersyukur dengan penampilan kite......
Allah dh jadikan kite nie sebaik-baik kejadian makhluk....

Ok lah....sampai cini je entry aku kali nie.....
nak tido esok nak jawab exam....
wish me luck......bye

















HEBAT BETOL KITE SEMUA........

(*&^%#@#$%^&*()(&^%
hahaha...hihihi...huhuhu....hohoho
mesti kowg pk aku kenape kan???/
maklumla nie kan musim exam...
jiwa kacau...ati tak tenteram.....
makan tak kenyang...tido tak lena...mandi tak basah....
hahaha....just joking la.....

kenape aku post kite semua nie hebat????
korang tau ke nape kowg sume n aku skali hebat???
haaa...kalo tak tau nie aku nak bgtau....

cm aku, korang2 pon d gak kan yg masih study lagi....
aku blaja kat UiTM nie sesi pembelajaran d 14 minggu....
chapter untuk setiap subjek tu kadang2 berbelas-belas gak la nak capai 20....
akhir2 week lak ade exam....perrggghhh memang parah....

sebab ape korang semua nie hebat....
sbb bile exam dtg...gap yg dieorang bagi untuk korang n aku kdg2 tak cukup....
sehari...dua hari...seminggu n kadang2 tak ade gap langsung(yg nie lg parah).....
tp dengan kehebatan dan kekuatan korang....
dapat gak habiskan subjek yg korang stady tu dlm 2 hari/sehari......

mmg hebat la kan...
pe yg kite semua stady dari tak paham ke paham cikit2.....
dari week 1st smpai week 14th....
dr bln januari sampai april.....
kadang2 dalam klas tido...kadang2 fokus....
tapi dalam masa 2 hari or paling lame pon seminggu.....
kite dpt gak habiskan satu subjek yg chapter die bnyk sgt......
mmg tak sangka betol....

sebab tu la korang nie mmg hebat...
tak disangkal lagi la....

nie je entry yg dapat aku taip untuk mase nie....
biase la tengah exam nie mase pon terhad.....
remember always that we must study SMART not study HARD....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laguku Lagumu Jua

Handsome guy

Pengikut Setia

Powered by Blogger.

Nak Cakap Ape2 tak????