Ape bezanya kita?????

Aku baru je abis bace nota untuk exam biomol esok.....
mase aku bace aku mmg tertarik la ngan satu pantun or ape ntah....
tp dalam bahasa inggeris la......



Best word from Bio molecular:
I wonder HOW??
I wonder WHY??
I'm 61% like a fly..

Now here's a shock,
that's sort of grouse!
We are 99% like a MOUSE!!!

It makes you stop,
It makes you think,
How similiar are to a CHIMP?!

best kan pantun or ape ntah kat atas nie......
nie sebenarnya berkaitan ngan subjek aku nie....
subjek biomol-kajian tentang benda2 hidup tapi utk level molekul la.....

kalo bace betol2 maksud yg tersirat tu adelah....
kite npunye DNA or Deoxyribonucleic acids nie nak dekat same la dengan haiwan2 tu.....
lalat....tikus.....chimp....
nak dekat same dah....tp kalo tgk betol2....
peratusan presamaan tu tak 100% kan????
sbb ape???sbb peratusan yg tak same tu la yang membezakan kite dengan mereka2 nie....
kalo tgk kat tikus tu...99% same dengan kite....
tp 1% yang tak same tu la yang bezakan kite ngan die....
Subhanallah....sungguh kecik perbezaan tapi besar maknenyer.....

Jadi kalo korang duk kat dpn cermin n tgk muke korang sendiri.....
jgn merendah diri sgt n pikir yg bukan2...hodoh la ape la.....
ingat sume orang memang berbeza......

Like My Mother Said To Me:"cantik tu bukan dtg dari luaran tp dari dalaman kite"....
kite patotnyer bersyukur dengan penampilan kite......
Allah dh jadikan kite nie sebaik-baik kejadian makhluk....

Ok lah....sampai cini je entry aku kali nie.....
nak tido esok nak jawab exam....
wish me luck......bye

















1 comments:

nazalya November 9, 2010 at 1:46 AM  

gud luck for ur exam..
samat study.. hehe..
tangs coz follow..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laguku Lagumu Jua

Handsome guy

Pengikut Setia

Powered by Blogger.

Nak Cakap Ape2 tak????