DaH SEminGu GhaYe.......

Makan....Tido.....Makan.....Tido......


tetibe jek dh seminggu kita beraye....kalo nak imbas la skang nie(time aku tengah menaip entry nie mase seminggu yang lepas takbir2 raye tengah berkumandang)...tp skang nie aku duk menaip sambil tengok tv...

Sume orang dh kembali ke aktiviti asal.....yang bekerja sibuk ngan kerja....yg sekola sibuk ngan keje skola....yang tanam anggur sibuk ngan tanaman anggur.... 

Aku rase mcm janggal sikit sbb aktiviti yg selalu dibuat dh kire mcm tabiat kot selama sebulan tetibe ilang jek....antara aktivitinyer yg pasti makan2 di siang hari mmg takd la....2nd lak maghrib2 tu mmg dh tercongok la depan makanan sambil telinga fokus kat radio or tv tunggu azan....3rd lak pegi terawih.....lastly mestilah aku n sume owg rajin bangun pagi untuk sahur....selama sebulan dh mcm tabiat dh aktiviti nie tp tup2 terus ilang.....

Dalam sejarah raye aku kot taun nie.....sebab duet raye terkumpul aku untuk taun nie adelah RM0......taun2 lepas ade gak la duet raye aku dapat....taun nie habuk jek ku dpt...hahahaha.....taun nie aku tak jalan beraye cume duk umah n tengok....tak join dak2 skola g beraye kat umah2 kawan2....yang penting taun nie aku RASE MALAS NAK RAYE....

aku nak duet raye dalam sampul nie.....ade sape2 nak bg kat aku...


Mase 1st raye mak aku d wat makan2 utk kawan2 mak aku....kawan2 aku mmg tak dtg umah la 1st2 raye sebab balik kg....kawan adik aku lak tak tau mane g.....tak jumpe rumah aku kot....haha...hari2 seterusnye aku cume duk umah jek membosarkan badan yang kecik nie...mak aku ngan adik aku jek yg kluar beraye...semalam lak sedare2 n makcik2 aku ade datang umah beraye....dua trip lak tu yg tengahari laen yang petang plak laen trip....ponat eden nak melayan...sorang ahli(adik aku) tak d kat umah dh g terengganu(tunggu next entry).....so dengan gigih aku tolong...huhuhu.....ape lah makna raye kan kalo takd ziarah2 dari sedare2...

Nie la ape yang aku wat selama seminggu yang lepas.....ape2 pon SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI...

4 comments:

Rabbit Comot September 6, 2011 at 12:32 AM  

dah keje,kene lah kuar duit raye pulak..haha

Nazar Ito September 7, 2011 at 4:10 PM  

hahaha.......sedih tu taun nie dh tak dapat sampul beserta duet....wuaaaa......kene bg owg lak duet raye...

Budak Gigi Arnab September 7, 2011 at 10:04 PM  

kan dah keje..1st step,bg je lah kat junior2 dulu iaitu kitorang..:P

Nazar Ito September 8, 2011 at 12:04 AM  

ok gak idea tu....tp junior2 kene la dtg umah....hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laguku Lagumu Jua

Handsome guy

Pengikut Setia

Powered by Blogger.

Nak Cakap Ape2 tak????