Dahsyatnyer.........

Aku baru jek lepas tengok berita...
tengok betapa dahsyatnyer TSUNAMI kat jepun.....

mmg amat dahsyat la....abes semua ombak tsunami tu sapu umah2 ngan kenderaan sekali......

yang gempa bumi die lak kuat sampai aku tengok owg2 jepun nak berdiri pon tak leh......
sedih tengok keadaan dieowg cmtu ditimpa bencana......
Alhamdilillah la kite kat  MALAYSIA nie takd la bencana cmtu....
yang paling dahsyat pon bencana banjir tu pon sebab hujan......

aku pernah la merasa gempa bumi buatan.....
mase tu aku darjah 6 pergi lawatan kat petrosains kat KLCC tu....
d la satu space kat tepi tangga tu die letak kerusi......
n then duk atas kerusi tu n tekan button untuk rase gampa bumi buatan....
dari perlahan smpai la kuat.....and aku ase mmg dahsyat gak la gempa buatan.....
sebab aku tak penah merasa gempa.....so 1st experience mmg shock...
mak ngan ayah aku jek yg penah ase la gempa....mase aku duk kat LUMUT PERAk dulu.....
tu pon ase sikit jek sbb indon yg kene....

                                                nie video pasal gempa ngan tsunami semalam...

Mari la sama2 kite doakan keselamatan orang2 jepun kat sana........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laguku Lagumu Jua

Handsome guy

Pengikut Setia

Powered by Blogger.

Nak Cakap Ape2 tak????