meronggeng pas exam.....

Assalamualaikum.....
entry kali nie aku nak cite pasal aktiviti meronggeng aku n the gang pas exam semalam......
kol 9 lebih jek kiteowg dh gerak g pusat karok(k-box ok bkn J-box)...huhuhu
tempah satu bilik n amik 30 lagu nak nyanyi.....
pergh mmg ilang la sore mase mlm smlm.....
baek hasan,kamarul,aku pijal wan apiz.....
sume layan karok......

dari lagu jiwang....tak jiwang...rock kapak.....patriotik n balik kampung pon d....
habis jek karok tu dlm kol 12.20 pagi....
kiteowg g makan lak kat restoran barra.....layan nasi goreng ayam barra...
makanan tu sedap sgt maklumla sbb orang blanje....
thankz la kat apiz sbb blanje yek.....

pas abes makan jek dlm kol 1 lebih....hafiz ajak lak g jalan2 pusing KL.....
oku tak kisah join jek sbb smlm hari last aku ngan die lepak...
die kan dh abes degree....aku lak d lagi satu sem....
mase g KL sume ade except kamarul jek yg tak d....

waktu dlm perjalanan tetibe hasan bg idea nak naek genting....
perrrggghh aku pon bantah la sbb dh malam kan.....
agpon bknnyer d pape kat genting tu mlm2....
tp disebabkan sokongan majority...aku except je la....
jalan nak g genting mmg mencabar GILERRR la....
tp aku respect kat hasan sbb dapat naek kat puncak die tu ngan jayanyer....

kat genting tu hasan bawak la jln2 tgk tmpat2 permainan...
aku baru 1st time kot smpai....tak la teruje sgt....
tp yg aku tak tahan bile turun jek dari kete perghhh angin sejuk die mmg menusuk smpai ke tulang la...
aku dh la pakai baju biase jek....mule2 mmg GIGIL gak la.....
tp dh lame2 rase dpt adapt....ok la....

dh puas tgk2 dlm kol 4 lbh kiteowg grak balik shah alam...
sbb waktu tu mmg waktu tido aku yg mmg berharge....so mate aku mmg tak leh tahan nak tutup...
dlm perjalanan balik aku tido jek...
ntah ape yg dak2 nie kutuk2 aku pon aku tak sedar....lantak la yg penting aku dpt tido...
smpai umah aku tido n bgn subuh n sampai skang nie(mase tgh tulis entry nie) aku tak tido ag....
ntah la mungkin excited kot ptg nie nak balik JB......tak sabar nak balik dh.....
JB here I comeeee.......

p/s:utk gambar2 nanti akan diupdate kemudian.......

Ape bezanya kita?????

Aku baru je abis bace nota untuk exam biomol esok.....
mase aku bace aku mmg tertarik la ngan satu pantun or ape ntah....
tp dalam bahasa inggeris la......



Best word from Bio molecular:
I wonder HOW??
I wonder WHY??
I'm 61% like a fly..

Now here's a shock,
that's sort of grouse!
We are 99% like a MOUSE!!!

It makes you stop,
It makes you think,
How similiar are to a CHIMP?!

best kan pantun or ape ntah kat atas nie......
nie sebenarnya berkaitan ngan subjek aku nie....
subjek biomol-kajian tentang benda2 hidup tapi utk level molekul la.....

kalo bace betol2 maksud yg tersirat tu adelah....
kite npunye DNA or Deoxyribonucleic acids nie nak dekat same la dengan haiwan2 tu.....
lalat....tikus.....chimp....
nak dekat same dah....tp kalo tgk betol2....
peratusan presamaan tu tak 100% kan????
sbb ape???sbb peratusan yg tak same tu la yang membezakan kite dengan mereka2 nie....
kalo tgk kat tikus tu...99% same dengan kite....
tp 1% yang tak same tu la yang bezakan kite ngan die....
Subhanallah....sungguh kecik perbezaan tapi besar maknenyer.....

Jadi kalo korang duk kat dpn cermin n tgk muke korang sendiri.....
jgn merendah diri sgt n pikir yg bukan2...hodoh la ape la.....
ingat sume orang memang berbeza......

Like My Mother Said To Me:"cantik tu bukan dtg dari luaran tp dari dalaman kite"....
kite patotnyer bersyukur dengan penampilan kite......
Allah dh jadikan kite nie sebaik-baik kejadian makhluk....

Ok lah....sampai cini je entry aku kali nie.....
nak tido esok nak jawab exam....
wish me luck......bye

















HEBAT BETOL KITE SEMUA........

(*&^%#@#$%^&*()(&^%
hahaha...hihihi...huhuhu....hohoho
mesti kowg pk aku kenape kan???/
maklumla nie kan musim exam...
jiwa kacau...ati tak tenteram.....
makan tak kenyang...tido tak lena...mandi tak basah....
hahaha....just joking la.....

kenape aku post kite semua nie hebat????
korang tau ke nape kowg sume n aku skali hebat???
haaa...kalo tak tau nie aku nak bgtau....

cm aku, korang2 pon d gak kan yg masih study lagi....
aku blaja kat UiTM nie sesi pembelajaran d 14 minggu....
chapter untuk setiap subjek tu kadang2 berbelas-belas gak la nak capai 20....
akhir2 week lak ade exam....perrggghhh memang parah....

sebab ape korang semua nie hebat....
sbb bile exam dtg...gap yg dieorang bagi untuk korang n aku kdg2 tak cukup....
sehari...dua hari...seminggu n kadang2 tak ade gap langsung(yg nie lg parah).....
tp dengan kehebatan dan kekuatan korang....
dapat gak habiskan subjek yg korang stady tu dlm 2 hari/sehari......

mmg hebat la kan...
pe yg kite semua stady dari tak paham ke paham cikit2.....
dari week 1st smpai week 14th....
dr bln januari sampai april.....
kadang2 dalam klas tido...kadang2 fokus....
tapi dalam masa 2 hari or paling lame pon seminggu.....
kite dpt gak habiskan satu subjek yg chapter die bnyk sgt......
mmg tak sangka betol....

sebab tu la korang nie mmg hebat...
tak disangkal lagi la....

nie je entry yg dapat aku taip untuk mase nie....
biase la tengah exam nie mase pon terhad.....
remember always that we must study SMART not study HARD....

kasi pening je.......

haiissshhh....
banyak na keje nak kene wat mgu nie....
nak kene kutip essemen pjilosophy..nak study...
ok2....ape yg aku nak cite nie mmg ape yg slame nie kiteowg(dak2 laki klas aku) dh bnyk hadapi...
masalah kiteowg adalah nak handle dak2 pompuan klas......
mmg DIEOWG NIE KDG2 SUKE KASI PENING KITEOWG JEK.....


1st I don't know whether they all blur or not focus....
contoh la kan kdg2 bile takd test sibok la dieowg nie tanye ade test ke tak esok....
padahal kiteowg dak2 laki tak tau ape2 pon pasal test n seingat kiteowg test bknnye esok....
tak ke pelik pdahal duk dpn lecturer but tak dgr...haiiiissshhhh


2nd lak kdg2 bile suh anta keje nak aje bertangguh n anta pon nak bertangguh....
dieowg pikir tak yg class rep nak kene anta.....
susah payah die dtg nak kutip sowg2...kdg2 lmbat anta nak kene tunggu dieowg lg.....
penah ke terpikir kesian kat Class rep or owg yg nak kene anta.....
pening2...


3rd lak dieowg nie suke blllluuurrrr dlm klas.....
cm tak tau pe2 a senang citer....sbb sometime bile kene soal diam jek.....
respon tak d....
kdg2 kene gak sindir dgn lecturer.....dua lecturer aku igt penah menyindir...
1st Dr Rai n2nd Mr Robin....
kdg2 mmg kene sindir tepat kat muke dieowg pon tp masih dieowg tak dpt tangkap...
haiiiiissshhh apela nasib...


lastly dieowg nie kdg2 suke memerintah.......
kalo Class rep pijal nak anta ari nie dieowg suh anta sok la....
mintak tangguh la...ape lah.....
kalo pijal tu luahkan kat dieowg betapa serabot die jd class rep aku ase baru dieowg consider cikit kot....


To pijal=i feel sory 4 u...aku leh tlg la kurangkan cikit keje ko jd class rep yg sonang2 jek....


p/s:this story is meant for few girl in my class.....tidak ade kene ngena ngan dak2 selain klas aku....
and aku nak mintak maap kalo d tersilap or kalo d terase....aku tak mention name sape2.....

Mimpi ooohhh Dream......

                   Mimpi is dream...and Dream is Mimpi....
                     hahaha...betol la ape yg aku tulis tu kan....

               ada owg cakap mimpi tu mainan tido jek.....
                  ada lak owg cakap mimpi tu ade petanda die....
                   cm mimpi kene patok ular=kawen cepat la.....
                    whatever la mimpi pe2 pon.......

dlm islam pon d gak ilmu untuk tafsir mimpi.....
contoh cm Nabi yusuf a.s yg mimpi 7 gandum hijau n 7 gandum kuning.....
mimpi tu bawak maksud 7 taun hasil yg bnyk n 7 taun kemudian musim kemarau....

tp la aku slalu mimpi n tak tau nak tafsir mimpi tu cmne...
kdg2 mimpi2 yg klako pon ade.....
ok la aku listkan mimpi2 yg aku penah lalui la:


1. mase kecik dulu aku penah mimpi jadi ATOMAN....hahaha...aku masih igt ag mimpi tu smpai skang n sebijik giler ngan citer Atoman tu.....sbb sblm tido aku tgk cite tu myb terbawak2 kot dlm mimpi.....


2. aku jd power rangers....wane merah ag tu....hahaha


3. aku penah mimpi kene patok ular.....ular itam tuuuuuuu....


4. mimpi antu2 yg mmg seram la....kdg2 aku smpai terjage dr mimpi....


5. kdg2 mimpi yg indah2(p/s:hal laki nie...hohoho)

6. mimpi terjatuh bangunan n then terjage n dpt rase yg badan mmg tersentak.....


7. kdg2 tu dpt gak mimpi ke masa2 lampau aku....mase2 kecik dulu.....maen2 mase budak2 lagi...

8.  mimpi ke zaman FUTURE pon d gak....zaman aku dh besar....

huh...bnyk tu kalo aku nak senaraikan.....
but mcm mimpi no 3 tu mak aku d gak la pesan...
kalo mimpi yg menakotkan smpai terjage...kite ludah la ke kiri(bkn ludah btol2 tp cm prbuatan jek)
sbb mase tu mmg d yg dtg ganggu la....aku tak tau la betol ke tak....

yg paling BEST mimpi no 1,2 ngan 5.....
hahaha...mmg terbaek la...
bile bgn pg muke berseri2 jek....


Presentation proposal

hai....
aku dpt tulis nie ringkas jek.....
sbb sok aku d proposal punyer presentation....
nak practice present mlm nie....
huhuhuhu.....

ok la wish me luck la utk esok.......

Stress - good or bad?????



#@$!&@%$#!^@*&!%!#

hahahaha.....just ignore pe yg ade kat atas tu....
sbnrnye aku dlm keadaan stress yg amat sgt kot......
essemen la, presentation la, proposal la, test la, kuiz la.......
sume nie aku kene tanggung utk seminggu.....


Good or bad?????
aku ase la good...
sbb cm aku bile stress aku akan keje dgn sempurna......
tak pk dh sume makan ke minum,,,,,wat keje jek.....

ade gak yg aku tgk bad....
d video yg tunjuk owg stress wat bende tak betol.....
kdg2 leh bawak giler gak la....

but for me....I'll try my best to cope my stress...
stress can give u benefits but also can give u HELL.........










Cinta Dan Perkahwinan.........

kowg penah bace cite kat bawah nie????1st time aku bace aku tertarik giler...
seiously....mmg tertarik dgn maksud yg tersirat dlm citer tu.....
oklah aku tulis balik citer nyer.....



"Plato bertanyakan makna cinta kepada Socrates dan Socrates menjawab:
“Masuklah kedalam hutan, pilih dan ambillah satu ranting yang menurutmu paling baik. Tetapi, engkau haruslah berjalan ke depan dan jangan kembali ke belakang. Pada saat kau sudah memutuskan pilihanmu, keluarlah dari hutan dengan ranting tersebut”
Maka, masuklah Plato kedalam hutan dan keluarlah Plato tanpa membawa sebatang ranting pun. 

Gurunya bertanya, maka jawab Plato:
“Saya sebenarnya sudah menemui ranting yang bagus, tetapi saya berfikir barangkali di depan saya ada ranting yang lebih baik. Tetapi, setelah saya berjalan ke depan, ternyata ranting yang sudah saya tinggalkan tadilah yang terbaik. Maka, saya keluar dari hutan tanpa membawa apa-apa”

Guru itu pun berkata:
“itulah cinta..”
Lalu Plato pun bertanya apakah makna perkahwinan

Guru pun menjawab:
“Sama seperti ranting tadi. Namun, kali ini engkau haruslah membawa satu pohon yang kau fikir paling baik dan bawalah keluar dari hutan”

Maka masuklah Plato ke dalam hutan dan keluarlah Plato dengan membawa pohon yang tidak terlalu tinggi juga tidak terlalu indah.

Gurunya pun bertanya, maka jawab Plato:
“saya bertemu dengan pohon yang indah daunnya, besar batangnya, tetapi saya tak dapat memotongnya dan pastilah saya tak mampu membawanya keluar dar hutan. Akhirnya saya tinggalkan. Kemudian saya menemui pohon yang tidak terlalu buruk, tida terlalu tinggi dan saya fikir mampu membawanya kerana mungkin saya tidak akan menemui pohon seperti ini di depan sana. Akhirnya saya pilih pohon ini kerana saya yakin mampu merawatnya dan menjadikannya indah.”

Lalu, sang guru berkata: “itulah makna perkahwinan”

CINTA
Ranting kayu yg pertama paling baik merupakan cinta pertama yg boleh dikatakan SPECIAL. Jadi jangan gelojoh untuk mencari cinta di hadapan kerana berkemungkinan tiada cinta yg baik seperti cinta pertama.......


PERKAHWINAN
Pokok yg sederhana (TIDAK terlalu hodoh & cantik) kalo dijage dan dibelai INSYAALLAH akan menjadi sempurna. Perkahwinan itu ibarat membentuk, membelai dan menjaga seseorang sehingga die manjadi sempurna.... 


Jadi....renungkanlah cerita di atas dan fahamilah maksud yg tersirat..... 

Tak Selesa GILER Lah.......

Selsema a.k.a flu.......
nie lah die satu2 nyer sakit yg akan ruin aku nyer aktiviti.....
die gak la yg buat aku tak selesa jadiknyer......


arinie bgun je dari tido hidung aku dh tersumbat dh sbb selsema.....
seharian lak tu kene...mase aku tulis blog nie pon...
panadol soluble aku dh telan....ubat demam pon same......
but still doesn't have any effect........

sebab ape FLU nie leh watkan aku tak selesa:
1-bile selsema jek mesti effect mateku (mata aku jd merah cm antu...hohoho)
2-bile selsema jek aku mesti kene gune saputangan....
3-bile selsema jek mesti nak bersin2.....
memang SERIOUSLY tak SELESA GILER LAH.......

tp slalunyer bile selsema aku akan tido....
bile bangun dari tido jek ALHAMDULILLAH lega la cikit.....
tak sangka lak lectur aku pon setuju dgn cakap:

Ubat UTK SeleSeMa AdaLah TiDor....



so selamat mencube la yek kalo kene selsema......


FIRST TiMe

Huhhh...
akhirnye aku berjaya gak membuat blog nie utk diri aku sendiri......
by the way aku nak ucapkan salam perkenalan.... aku tak tau nak tulis ape dh...
k la tgu next update....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laguku Lagumu Jua

Handsome guy

Pengikut Setia

Powered by Blogger.

Nak Cakap Ape2 tak????