kasi pening je.......

haiissshhh....
banyak na keje nak kene wat mgu nie....
nak kene kutip essemen pjilosophy..nak study...
ok2....ape yg aku nak cite nie mmg ape yg slame nie kiteowg(dak2 laki klas aku) dh bnyk hadapi...
masalah kiteowg adalah nak handle dak2 pompuan klas......
mmg DIEOWG NIE KDG2 SUKE KASI PENING KITEOWG JEK.....


1st I don't know whether they all blur or not focus....
contoh la kan kdg2 bile takd test sibok la dieowg nie tanye ade test ke tak esok....
padahal kiteowg dak2 laki tak tau ape2 pon pasal test n seingat kiteowg test bknnye esok....
tak ke pelik pdahal duk dpn lecturer but tak dgr...haiiiissshhhh


2nd lak kdg2 bile suh anta keje nak aje bertangguh n anta pon nak bertangguh....
dieowg pikir tak yg class rep nak kene anta.....
susah payah die dtg nak kutip sowg2...kdg2 lmbat anta nak kene tunggu dieowg lg.....
penah ke terpikir kesian kat Class rep or owg yg nak kene anta.....
pening2...


3rd lak dieowg nie suke blllluuurrrr dlm klas.....
cm tak tau pe2 a senang citer....sbb sometime bile kene soal diam jek.....
respon tak d....
kdg2 kene gak sindir dgn lecturer.....dua lecturer aku igt penah menyindir...
1st Dr Rai n2nd Mr Robin....
kdg2 mmg kene sindir tepat kat muke dieowg pon tp masih dieowg tak dpt tangkap...
haiiiiissshhh apela nasib...


lastly dieowg nie kdg2 suke memerintah.......
kalo Class rep pijal nak anta ari nie dieowg suh anta sok la....
mintak tangguh la...ape lah.....
kalo pijal tu luahkan kat dieowg betapa serabot die jd class rep aku ase baru dieowg consider cikit kot....


To pijal=i feel sory 4 u...aku leh tlg la kurangkan cikit keje ko jd class rep yg sonang2 jek....


p/s:this story is meant for few girl in my class.....tidak ade kene ngena ngan dak2 selain klas aku....
and aku nak mintak maap kalo d tersilap or kalo d terase....aku tak mention name sape2.....

Mimpi ooohhh Dream......

                   Mimpi is dream...and Dream is Mimpi....
                     hahaha...betol la ape yg aku tulis tu kan....

               ada owg cakap mimpi tu mainan tido jek.....
                  ada lak owg cakap mimpi tu ade petanda die....
                   cm mimpi kene patok ular=kawen cepat la.....
                    whatever la mimpi pe2 pon.......

dlm islam pon d gak ilmu untuk tafsir mimpi.....
contoh cm Nabi yusuf a.s yg mimpi 7 gandum hijau n 7 gandum kuning.....
mimpi tu bawak maksud 7 taun hasil yg bnyk n 7 taun kemudian musim kemarau....

tp la aku slalu mimpi n tak tau nak tafsir mimpi tu cmne...
kdg2 mimpi2 yg klako pon ade.....
ok la aku listkan mimpi2 yg aku penah lalui la:


1. mase kecik dulu aku penah mimpi jadi ATOMAN....hahaha...aku masih igt ag mimpi tu smpai skang n sebijik giler ngan citer Atoman tu.....sbb sblm tido aku tgk cite tu myb terbawak2 kot dlm mimpi.....


2. aku jd power rangers....wane merah ag tu....hahaha


3. aku penah mimpi kene patok ular.....ular itam tuuuuuuu....


4. mimpi antu2 yg mmg seram la....kdg2 aku smpai terjage dr mimpi....


5. kdg2 mimpi yg indah2(p/s:hal laki nie...hohoho)

6. mimpi terjatuh bangunan n then terjage n dpt rase yg badan mmg tersentak.....


7. kdg2 tu dpt gak mimpi ke masa2 lampau aku....mase2 kecik dulu.....maen2 mase budak2 lagi...

8.  mimpi ke zaman FUTURE pon d gak....zaman aku dh besar....

huh...bnyk tu kalo aku nak senaraikan.....
but mcm mimpi no 3 tu mak aku d gak la pesan...
kalo mimpi yg menakotkan smpai terjage...kite ludah la ke kiri(bkn ludah btol2 tp cm prbuatan jek)
sbb mase tu mmg d yg dtg ganggu la....aku tak tau la betol ke tak....

yg paling BEST mimpi no 1,2 ngan 5.....
hahaha...mmg terbaek la...
bile bgn pg muke berseri2 jek....


Presentation proposal

hai....
aku dpt tulis nie ringkas jek.....
sbb sok aku d proposal punyer presentation....
nak practice present mlm nie....
huhuhuhu.....

ok la wish me luck la utk esok.......

Stress - good or bad?????



#@$!&@%$#!^@*&!%!#

hahahaha.....just ignore pe yg ade kat atas tu....
sbnrnye aku dlm keadaan stress yg amat sgt kot......
essemen la, presentation la, proposal la, test la, kuiz la.......
sume nie aku kene tanggung utk seminggu.....


Good or bad?????
aku ase la good...
sbb cm aku bile stress aku akan keje dgn sempurna......
tak pk dh sume makan ke minum,,,,,wat keje jek.....

ade gak yg aku tgk bad....
d video yg tunjuk owg stress wat bende tak betol.....
kdg2 leh bawak giler gak la....

but for me....I'll try my best to cope my stress...
stress can give u benefits but also can give u HELL.........










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laguku Lagumu Jua

Handsome guy

Pengikut Setia

Powered by Blogger.

Nak Cakap Ape2 tak????